Dentalni turizam

Dentalni turizam je grana zdravstvenog turizma koja se zasniva na ideji da ljudi koji žive i rade u zemljama širom sveta dolaze u Srbiju kako bi sanirali svoje stomatološke probleme po znatno povoljnijim cenama nego što su u državama iz kojih dolaze. Uz kvalitetnu stomatološku uslugu pacijent dobija i prijatan odmor, te se može reći da je ovo spoj lepog i korisnog, odmora u službi oralnog zdravlja. Za obimnije stomatološke usluge pacijentima je obezbedjen besplatan smeštaj tokom trajanja intervencija.

Komunikacija sa pacijentima moguća je putem svih elektronskih aplikacija (e-mail, viber, skype, whatsapp). Praksa je da pacijent prvo iznese svoj problem i upozna nas sa svojim potrebama i željama, nakon čega ga informišemo o intervencijama koje treba uraditi, vremenskom trajanju lečenja, broju potrebnih dolazaka i ceni usluga lečenja.

VREME BORAVKA i rokovi izrade

Za intervenciju ugradnje implanata potrebno je izdvojiti 2 dana u Kragujevcu. Prvi dan se ugradjuju implanti a sutradan nakon 24h se vrši kontrola. Vreme trajanja same operacije je od 15 min do 1 h i 30 min, u zavisnosti od broja implanata koji se ugrađuju. Nakon par mesec od ugradnje, pošto se implanti integrišu u kost, vrši se izrada protetskog dela. Za izradu protetskog dela na implantima potrebno je izdvojiti od 5 do 7 dana boravka u Kragujevcu.
Za izradu svih ostalih vrsta protetskih radova potrebno je izdvojiti 5 – 7 dana boravka u Kragujevcu.

Kragujevac je sa 179.417 stanovnika na teritoriji Grada i 150.835 u samom gradskom naselju peti grad po veličini u Srbiji, i sedište Šumadijskog okruga, a nalazi se oko 120 kilometara južno od Beograda.

Kragujevac je značajan privredni, kulturni, obrazovni i zdravstveni centar Šumadije, Pomoravlja i susednih regiona.

Naziv Kragujevac je izvedeno od imena ptice Kraguj koja se u srednjem veku upotrebljavala za lov.

Grad Kragujevac se nalazi u centralnom delu Srbije, na stotinak kilometara južno od Beograda. Kragujevac je podignut na obalama reke Lepenice, u kotlini između krajnjih ogranaka Rudnika, Crnog vrha i Gledićkih planina. Grad se nalazi na nadmorskoj visini od 173 – 220 m, sa matematičko-geografskim položajem +44° 22′; +20° 56.

Kragujevac je 1818. godine postao prestonica Kneževine Srbije što je prouzrokovalo brži razvoj varoši.