Success Stories

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba je estetska procesura u stomatologiji tokom koje se uklanjaju razne diskoloracije sa površine zuba sa ciljem da boja zuba postane svetlija i bela.
Američka dentalna asocijacija objavila je svoj stav da je beljene zuba indikovano od strane stomatologa preparatima renomiranih proizvođača, a pod stalnim nadzorom stručnog lica u relativno kratkom vremenskom trajanju, apsolutno siguran i efikasan način izbeljivanja zuba.
Na fotografijama je prikazan slučaj izbeljivanja zuba u Stomatološkom centru Ćirić, aplikacijom gela visoke koncentracije koji se dodatno aktivira specijalizovanom lampom za izbeljivanje zuba, uz prethodnu zaštitu mekih tkiva u strogo kontrolisanim ordinacijskim uslovima.
Na ovaj način zubi našeg pacijenta posvetljeni su za 3 nijanse do željene najsvetlije blistavo bele boje.

Zubni mostovi

Zubni mostovi predstavljaju fiksne nadoknade kojima je moguće nadoknaditi jedan ili više izgubljenjenih zuba, korigovati postojeće zube, poboljšati njihovu funkciju i estetiku, a time svakako poboljšati i kvalitet života, ne misleći pri tome samo na lepotu već i na zdravlje.
Fotografije prikazuju slučaj pacijenta kojem su metalokeramičkim mostovima nadoknadjeni izgubljeni zubi, postojećim zubima iskorigovani su položaj i oblik, ranije lečeni oslabljeni zubi ojačani su krunicama, podizanjem zagrižaja rasterećen je temporomandibularni zglob, a sve krunice uradjene su u svetlijoj nijansi boje kako bi se dobio zeljeni rezultat- zdrav i lep osmeh pacijenta. Totalna rehabilitacija oralnog zdravlja ovog pacijenta opravdala je njegovo dato poverenje Stomatološkom centru Ćirić.