Dečija i preventivna stomatologija

Prva poseta vašeg deteta stomatologu trebalo bi da bude već po nicanju prvih mlečnih zuba, kada se roditelji i dete upoznaju sa ambijentom ordinacije, doktorom i instrumentima koje će on koristiti pri radu, motivišu se da pravilno održavaju higijenu usta i zuba i uče značaju uravnotežene ishrane sa redukovanim unosom ugljenih hidrata (šećera).
Znanje, dobra volja i veliko strpljenje lekara našeg Stomatološog centra, uz vašu pripremu deteta za prvu posetu, stvoriće poverenje vaše dece u nas, a njihovi najveći strahovi biće otklonjeni.

Zalivanje fisura

Preventivno zalivanje fisura zuba izvodi se na griznim površinama zdravih pretkutnjaka i kutnjaka, pre svega kod dece i mladjih osoba. Prvi stalni kutnjaci (šestice) zalivaju se kod dece u uzrastu od šest do sedam godina. Ovi zubi imaju izdražene jamice i fisure koji su teško dostupni vlaknima četkice za zube, te predstavljaju idealno mesto za nakupljanje hrane i bakterija, a time i predilekciono mesto za nastanak karijesa. Da bi se sprečio nastanak karijesa na ovim mestim, očišćeni i pripremljeni fisurni sistem popunjava se odgovarajućim stomatološkim materijalom koji sprečava nakupljanje i razmnožavanje bakterija a time i nastanak karijesa.

Potrebna vam je stomatološka usluga u Kragujevcu?