Estetska stomatologija

Izbeljivanje zuba

U Stomatološkom centru Ćirić izbeljivanje zuba može se uspešno izvršiti u ordinacijskim uslovima bezbednom procedurom kontrolisanom od strane stomatologa ili pak “trej metodom” koja podrazumeva par sati dnevno nošenje kalupa (treja) dobijenog na osnovu otisaka Vaših zuba u koji unosite preparat za kućno izbeljivanje zuba.
Na ove načine zube možete posvetleti za 2-4 nijanse, potpuno sigurnim metodama i najboljim preparatima koji štite Vaše zube i desni od oštećenja.
Ova estetska procedura nema doživotni efekat ali se može ponavljati nakon određenog perioda bez bojazni od štetnih posledica.

Kompozitne fasete

Kompozitna faseta predstavlja nadoknadu vidljive, spoljne površine prednjih zuba (gornjih i donjih sekutića, očnjaka, predkutnjaka) sa ciljem manjih korekcija njihove boje, oblika i položaja. Na ovaj način uspešno se mogu sanirati neke urodjene anomalije u razvoju i strukturi gledji i/ili dentina zuba, postojanje manjih razmaka izmedju prednjih zuba, prebojeni avitalni zubi, abrazije i erozije zuba i sl. Minimalnom preparacijom tvrdog zubnog tkiva ili bez preparacije zuba, postiže se maksimalni estetski efekat u jednoj poseti stomatološkoj ordinaciji.
Pored niza prednosti, nedostak kompozitnih faseta jeste sto se vremenom materijal “potroši”, naročito na mestima trenja sa zubima suprotne vilice, pa je neophodno izvršavati povremene korekcije ovih nadoknada.

Keramičke fasete

Keramički viniri ili fasete su tanke ali snažne i veoma izdržljive nadoknade zuba izradjene od porcelana, koji se lepe na prednje zube u cilju korekcije opšteg izgleda zuba.
Prednost ove metode je u tome što njena primena ne zahteva agresivno brušenje zuba, već skidanje samo vrlo tankog sloja zubne gleđi. Vinirima se zapravo menja prirodna zubna gleđ, pa se na taj način može menjati boja zuba ili napraviti manja korekcija položaja i veličine.

Bezmetalne krunice i mostovi

Primena bezmetalne keramike spada u najsavremenije tokove estetske rehabilitacije zuba. Prednosti bezmetalnih keramičkih krunica su u tome što boja ovih krunica moze da bude gotovo identična boji ostalih zuba. Za razliku od njih, boja običnih krunica sa metalnom bazom teško se usaglašava sa bojom ostalih zuba.
Treba znati da se bezmetalna keramika koristi pre svega za ulepšavanje osmeha, odnosno za estetske intervencije na prednjim zubima, jer oni nisu izloženi najvećem pritisku žvakanja. Pri tom, ukoliko je oštećen samo jedan zub, za dobijanje punog estetskog efekta preporučuje se rehabilitacija zuba u paru (oba sekutića, na primer).
Savršeno biokompatibilan materijal, Zirconijum je vrlo visoke tvrdoće i izdržljivosti, u poređenju sa metalom. Hemijske karakteristike i bela boja omogućavaju translucentnost pa nakon što se na cirkonsku kapicu nanese porcelan, finalna navlaka dobija prirodnu lepotu.

Potrebna vam je stomatološka usluga u Kragujevcu?